MONTERA CROSS HANDTAG

montera cross handtag

Montera cross handtag utan att dom börjar att glida på styret.

Cross handtag som börjar glida eller snurra kan vara mer än irriterande och det kan vara rent av farligt i vissa situationer. När det gäller att montera cross handtag på styret så finns det en rad olika metoder för att få dom att sitta på sin plats. Varje mekaniker har sitt eget knep och kan variera beroende på styrets yta och renhet.

Gör rent styret och handtagen från lim och smuts.

Börja med att ta bort dom gamla handtagen från styret och rengör noggrant för att avlägsna gammalt lim eller skräp från tidigare handtags montering. Efter det kan ni montera på dom nya cross handtagen.

Här är fyra bra metoder för hur ni kan montera cross handtag.

Vi kommer nu att dela med oss utav några smidiga och välanvända metoder som ni kan använda er utav nästa gång ni ska byta till ett par nya handtag.

1. Torra handtag med lufttrycken

Många svär åt att montera av torra handtag… Men med hjälp av en luftkompressor så kan ni blåsa på handtagen på styret genom att sätta in luftslangen under kanten av den öppna sidan och täcka motsatt ände av handtaget med sin hand.

2. T-röd eller liknande alkohol

Spraya eller smörj in handtagets insida med T-röd eller liknande och sen glid snabbt på handtaget på styret, fungerar som lufttryck metoden ovan fast utan luftkompressor. När gummihandtaget är på styret avdunstar alkoholen mer eller mindre fullständigt och lämnar en ren och torr yta mellan handtaget och styret.

3. Lim till handtagen

Smörj in handtagets insida med lim, glid på handtagen på styret och vänta x antal timmar tills limmet har stelnat. Använd alltid limmets rekommenderad tid för att limmet ska stelna.

4. Den berömda najtråd

Många handtag har spår på vardera ände av handtagen för att passa najtråden. Vrid najtråden ett varv runt gummit och spänn tråden ordentligt, klipp av stumpen så det blir en kort ände kvar och tryck änden in gummi. Denna metod används vanligtvis tillsammans med lim för dom som är särskilt benägna att vrida sina grepp från styrena. Vi rekommenderar den här metoden.

Vad vi inte rekommenderar att ni använder er utav.

Hårspray, lösningsmedel och färg – Rekommenderas inte vid montering av Oury Grip handtag. Hårspray, lösningsmedel och färg tenderar att försämra handtagen över tiden från insidan. Och får handtaget att vrida och snurra på styret.

Kom ihåg att alltid använda sunt förnuft!

229 kr
119 kr
vv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *